top of page

Naast het volgen van cursussen kun je bij Reiki Zensi natuurlijk ook terecht voor behandelingen,
 

Een Reiki behandeling is een liefdevolle, zachte en ontspannende behandeling met de bedoeling om het fysieke en spirituele welzijnsgevoel van de ontvanger te bevorderen.

 

Tijdens de behandeling gebruik ik specifieke handposities. Iedere handpositie duurt circa 3 tot 4 minuten, mede afhankelijk van de hoeveelheid energie die het lichaam nodig heeft. Meestal wordt bij het hoofd begonnen en dan naar de voeten toe gewerkt waarna de rug wordt behandeld. Je hoeft je daarbij niet te ontkleden. Op de achtergrond wordt rustige ontspanningsmuziek gedraaid.

Na verloop van enige tijd zul je merken dat Reiki je helpt te ontspannen. Onbewuste spanningen in je lichaam worden aan de oppervlakte gebracht.

 

Reiki steunt de ontvanger bij datgene wat op dat moment het belangrijkste is om te helen. Een Reiki behandeling werkt zeer rustgevend en bevordert de geestelijke en lichamelijke gezondheid van de ontvanger. Zaken die niet in evenwicht zijn op mentaal, emotioneel of fysiek niveau worden gedurende de behandeling weer in evenwicht gebracht.

Voor en na een Reiki behandeling is het van belang dat je veel water drinkt. Dit komt doordat herstel van het zelfgenezende vermogen gaat altijd gepaard met een reinigingsproces op lichamelijk vlak. Afvalstoffen die zich in de loop der jaren in je lichaam hebben opgehoopt komen weer losen worden door jouw organen verwijdert.

 

Een volledige behandeling/consult duurt ongeveer één uur en kost € 49,50. Reiki behandelingen kunnen ook op afstand gegeven worden. De kosten van een afstandsbehandeling zijn €25,-. Behandeling aan huis is ook mogelijk. Hiervoor zal ik een kleine extra kilometer vergoeding in rekening brengen.
 

Het aantal behandelingen hangt in het algemeen af van de soort klacht en hoe lang je er al mee rondloopt. Mijn ervaring is dat Reiki bijvoorbeeld bij stress-gerelateerde klachten snel effect heeft. Ook komt het wel eens voor dat er in het begin amper zichtbare verbetering is. Je weet namelijk nooit op welk niveau de energie van Reiki het eerst zijn werk doet: lichamelijk, geestelijk, emotioneel of spiritueel. Reiki is zowel een geneeswijze, als een heelmethode. Helen betekent één maken en slaat op het herstellen van de eenheid, de balans, tussen lichaam en geest.
 

Behandelingen zijn altijd volgens afspraak. Neem voor het maken van een afspraak graag telefonisch contact op. 
 

bottom of page